Witam co myślicie na temat tej octavi II z allegro?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krisp
    Classic
    • 2010
    • 2

Mam włączony tryb skandynawski. Jak chcę spryskać tylko szybę to przestawiam przełącznik świateł na "0" (światła mijania wciąż się świecą, gasną tylko wskaźniki w kabinie) i pryskam, pryskam...
  • LopikOctavia
    Classic
    • 2008
    • 4

Mozliwe by miała ten przebieg..?? Czy lepiej wydać 36000 np z przebiegiem 130000.. czy dołozyc tylko czy to nie jest pic na wode..

Komentarz

• stecu
      Classic
      • 2008
      • 31

no przebieg faktycznie okazyjny:P. Powiem tak: ja kupiłem nowy samochod w tym roku co jest ta Octa II i gdy go teraz sprzedawałem miał dokładnie taki przebieg a to był Fiat Panda w benzynie. Jeśli ten przebieg jest faktyczny, to trafiłeś w totka
      Octavia 1.9TDI ASV Elegance '04

Komentarz

• Skowron
        Drive
        • 2008
        • 92

W zasadzie to wszystko jest możliwe ale jakby mało prawdopodobne żeby ktoś kupował dosyć bogatą wersję i jeździł nią trochę ponad 10000 rocznie, chociaż jeżeli jest książka serwisowa to zwiększa (trochę) prawdopodobieństwo że jest to prawdziwy przebieg. z drugiej strony trochę zastanawiające są wstawki typu chrom na tylnych światłach i pod grillem (tak BTW powiem że to drugie to całkiem ciekawe rozwiązanie :diabelski_usmiech ) bo od razu nasuwa się myśl, że użytkownikiem był albo pasjonat albo narwaniec (moje osobiste zdanie jest takie że ktoś, kto czepia różnego rodzaju dodatki do auta spędza w nim raczej więcej czasu, nawet jeżeli nie po to żeby przemieścić się z punktu a do punktu b to po to by tylko w nim być i ewentualnie się lansować a to siłą rzeczy sugeruje że przebieg powinien być deczko większy). Wiem z doświadczenia (nie swojego), że takie okazje się zdarzają i najlepszym sposobem aby sprawdzić co i jak jest rozmowa z właścicielem i osobiste pofatygowanie się.
        A w upalne dni...Honda CB 750

Komentarz

• kruk4
          Rider
          • 2008
          • 656

dzwoń i sie pytaj o wszystko co ci przyjdzie na myśl ale ze zdjęć wynika że od pasjonata
          OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
          MOJE CAR AUDIO
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

LopikOctavia, poszukaj moze cos nowszego....w tej wersji brak tylniej wycieraczki (troche łysawo bez niej) czujników cofania itd. W listopadzie tez o mały włos bym takiej nie kupił z 2004 roku za ok 45 tys....poczekałem troszeczke ....i udalo mi sie kupic 0II z 2007 roku z przebiegiem 14 tys i od niezłego pasjonata....wszystko (wykładzina, obicie foteli, plastiki drzwi itd) było w folii co by sie nie poprudzilo, zniszczyło itd. (dzieki jednemu z naszych klubowiczów)
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• voctawias
              Ambiente
              • 2008
              • 191
              • Octavia III (5E3)
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Wygląda na wersję elegance, a skóry na kierownicy brak - trochę dziwne.
              Octavia 3 - 1.4TSI

Komentarz

• pantol
                Elegance
                • 2004
                • 754

Zamieszczone przez voctawias
                Wygląda na wersję elegance,
                Opis aukcji: ©koda Octavia 1.9 TDI Elegance 105kM
                Jarek "Vinci"

Komentarz

• rkb
                  RS
                  • 2008
                  • 2152
                  • Rapid Spaceback (NH1)
                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

jak jest ksiazka sprawdz w ASO po vinie czy jest prawdziwa i jak jest wporzo to bierz, ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze ktos dieslem w takiej opcji jezdzil 10 tys rocznie.
                  Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Zamieszczone przez voctawias
                    a skóry na kierownicy brak - trochę dziwne
                    w 2004 r. Elegance nie miało pakietu skórzanego, czujek cofania i tylniej wycieraczki, więc wszystko jest o.k.
                    Co do przebiegu - myślę, że jest PRAWDZIWY Spójrzcie na cenę ! Ona doskonale odzwierciedla fakt, że jest to auto faktycznie zadbane i z tak małym przebiegiem jaki deklaruje sprzedawca.
                    Zamieszczone przez Skowron
                    ale jakby mało prawdopodobne żeby ktoś kupował dosyć bogatą wersję i jeździł nią trochę ponad 10000 rocznie
                    Kupiłem O II Elegance + dodatki w lipcu 2007 r. do tej pory przejechałem ... 16 tys km czyli po 6 latach, jesli nadal będe pokonywał rocznie tyle km co teraz, będę miał jakieś 64-68 tys km
                    Takie przebiegi i wypas są jak najbardziej mozliwe. Tylko, jak zawsze to podkreślam, musi być zachowany należyty stosunek ceny do przebiegu i stanu auta. Bo jeśli ktoś twierdzi, że ma do sprzedania O II z 2005 r. z przebiegiem np. 50 tys km za 34 tys zł to odrazu widać, że licznik jest kręcony (nikt nie sprzeda wychuchanego auta z tak małym przebiegiem i historią serwisową za tak mała kwotę). Co innego, gdy tak jak w tym przypadku mały przebieg idzie w parze z wyższą ceną - widać, że po prostu sprzedawca wie co sprzedaje i ceni atut który ma w ręku
                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...